Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Blog

Teendők edzés utánra

ProNRG
ProNRG
2020.12.09 17:09

Legutóbb arról írtunk, hogy miért bír nagy fontossággal az edzések előtti bemelegítés. Ennek folytatásaként, mostani levelünkből pedig azt tudhatod meg, hogy milyen jelentősége van az edzés utáni levezetésnek, nyújtásnak.

Tehát azt már te is tudod, hogy a bemelegítés kulcsfontosságú bármilyen sportot űzöl is, mivel így kerülheted el az esetleges sérüléseket. Sokan azonban az edzés utáni teendőkről elfeledkeznek. Vagy éppen időhiány miatt kihagyják az edzés utolsó lépcsőfokát. Azonban, sajnos ezzel is ártanak szervezetüknek és az elvégzett edzés hatékonyságán is rontanak.

 

Miért fontos a nyújtás?

Ha rendesen végzed a nyújtógyakorlatokat, akkor azzal meggyorsíthatod tested regenerálódását. Ezenfelül csökkentheted az edzés utáni napokon jelentkező izomláz mértékét. Hosszú távon pedig ellenállóbbá és rugalmasabbá teheted vele az izmaidat, amivel tovább növeled a sérülések elkerülését.

 

Milyen a hatékony nyújtás?

Egy-egy izomcsoportot érdemes 40-50 mp-ig nyújtani. Fontos, hogy ha még jobban meg szeretnénk nyújtani az adott izmot, akkor azt a kilégzés alkalmával végezzük fokozatosan, mivel ilyenkor sokkal jobban nyúlnak az izmaink. Ügyelj arra, hogy ha fájdalmat érzel, akkor lazíts a testtartásodon és ne nyújtsd túl az izmodat.

Az edzés utáni nyújtáskor figyelj arra is, hogy ne csak az éppen megdolgoztatott izmaidat nyújtsd le, hanem minden lehetséges izomcsoportot. Ez azért lényeges, mert nagyon sok izmunk van, melyeket minden nap használunk és ezek relaxálásához is fontos a nyújtás.

 

Izomláz kezelése

Sajnos, egy-egy keményebb edzés alkalmával még a nyújtás ellenére is jelentkezhet izomláz, ami megnehezíti az általános mindennapi mozgást. Szerencsére, ProNRG Cooler gélünket egy jó nyújtással kombinálva az izomláz esélye szinte a nullájára csökken.

Alkalmazd a ProNRG Cooler hűsítő gélt edzésed után. Az olyan speciális összetevők, mint a kámfor és a menta ellazítják az igénybe vett testrészeket és hosszantartó hatásuknak köszönhetően csökkentik az edzés után jelentkező izomlázat vagy fájdalmas húzódásokat.

 

Csont- és izomvédelem

Egy folyamatos edzéseknek kitett szervezetnél érdemes az izomláz minél hatásosabb elkerülésén túl a csontjaid és izomzatod minél nagyobb védelmére is ügyelni. Ehhez ajánljuk számodra, ProNRG Joint-Muscle Protect porc-csont-izom komplexünket. Erősen ajánlott számodra ez a készítmény, ha rendszeresen sportolsz, túlsúllyal rendelkezel, álló vagy nehéz fizikai munkát végzel, illetve, ha izomzatod, csontrendszered és ízületeid fokozott terhelésnek vannak kitéve. Ez a ProNRG porc-csont-izom komplex készítmény hozzájárul az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához, valamint elősegít a normál izomműködést.

 

Tegyél meg mindent a hatékony edzésért, valamint izomzatod és csontjaid egészségéért! Ehhez válaszd a ProNRG termékeket!