Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Vásárlási feltételek

VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Melius Protect Hungary Kft., mint Eladó (telephely: 9023 Győr, Attila út 39.), székhely: 9111 Tényő, Győri u. 44., adószám: 23587809-2-08); email elérhetőség: info(kukac)pronrg.hu, továbbiakban: Szolgáltató) és a www.pronrg.hu webáruházban (továbbiakban webáruház) nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Vásárló (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Eladó és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek.

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte


1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.pronrg.hu weboldalon található elektronikus webáruházban történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között a szerződésben leírt módokon jön létre.

1.2. A webáruházban történő vásárlás a webáruházban történő elektronikus úton leadott megrendeléssel, valamint telefonon történő megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. Az webáruház szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon érvényesen és sikeresen valós adatait megadva érvényes megrendelést ad le, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat. A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

A szerződéskötés nyelve magyar, a megkötött szerződés, írásban megkötöttnek minősül. A megkötött szerződést nem iktatják. A mindenkori érvényben lévő Általános Szerződési Feltételekről a weboldalon tud tájékozódni. A megrendelés a teljesítés megkezdéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre levélben, telefonon és elektronikus levélben (e-mailben) van lehetőség. Amennyiben megrendelését a futárszolgálatnak átadtuk, úgy nincs lehetősége a megrendelés visszavonására.

1.5 Az www.pronrg.hu webáruház üzemeltetését, kiskereskedelmi és az ügyfélszolgálati tevékenységet a Melius Protect Hungary Kft. végzi.

Eladó adatai:

Cégnév: Melius Protect Hungary Kft.
Székhely: 9111 Tényő, Győri u. 44.
Telephely címe: 9023 Győr, Attila út 39.

Üzemeltető elérhetőségei:

Cégnév: Melius Protect Hungary Kft.
Székhely: 9111 Tényő, Győri u. 44.
Telephely címe: 9023 Győr, Attila út 39.

Tárhelyszolgáltató adatai:

A tárhely-szolgáltató neve: IRQ Hungary Zrt.
A tárhely-szolgáltató címe: Győr, Batthyány tér 7, 9022
A tárhely-szolgáltató e-mail címe: info(kukac)irq.hu
A tárhely-szolgáltató weboldala: www.irq.hu

2. Regisztráció, vásárlás


2.1 A webáruházban a vásárláshoz lehetőség van, de nem kötelező regisztrálni. A regisztrációt követően a vásárlói profil lehetőséget ad a webáruház egyéb kényelmi funkcióinak az elérésére és igénybevételére is, többek között a vásárlási előzmények, az előző vásárlások adataihoz való hozzáféréshez.

2.2 A látogatóknak, vásárlóknak a jobb felső sarokban található “Regisztráció” menüpontra kattintva van lehetősége regisztrálni. Regisztráláshoz és vásárláshoz a következő személyes adatokat szükséges megadni: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, jelszó, telefonszám, szállítási cím, számlázási cím. Amennyiben a regisztráló a webáruház hírlevelére is fel szeretne iratkozni, ugyanitt a megfelelő doboz kipipálásával jelezheti ezen szándékát. A regisztrációt nem szükséges aktiválni.

2.3 A felhasználó a jobb felső sarokban található “Belépés” menüpontban tud belépni regisztrált felhasználóként. “Fiókadatok módosítása” menüpontra kattintva éri el felhasználói fiókját, ahol tetszőlegesen szerkeszthetővé válnak a regisztrációkor megadott adatok, illetve ugyanitt van lehetőség az adatok módosítására, újabb adatok felvételére, a szállítási cím módosítására, jelszó változtatásra. Lehetősége a felhasználónak a webáruház hírlevelére feliratkozni vagy a hírlevél szolgáltatásról leiratkozni. A “Megrendeléseim” menüpont alatt érhetőek el a felhasználó eddigi vásárlásainak részletei is tájékoztató jelleggel, valamint a Kívánságlistában azon termékek, melyeket Ön megjelölt.

2.4 A felhasználó fiókját és adatainak törlését a info(kukac)pronrg.hu e-mail címre küldött levélben kérheti. Ebben az esetben a rendszer adminisztrátorai a törlésre vonatkozó igény beérkezését követően haladéktalanul törlik a felhasználó profiljában található személyes és egyéb adatokat a rendszerből. A webshop vásárlóinak, a konkrét vásárlásoknak az adatait a Számviteli törvény és Adatvédelmi elveink szerint a törvényben meghatározott ideig őrizzük meg. A felhasználói adatok törlésének tényéről e-mail értesítést küldünk.

2.5 A webáruházban az egyes termék(ek) mellett minden esetben megtalálhatóak a vásárlói döntéshez szükséges alapvető adatok, információk, a termék ára, a termékek paraméterei és a fotója is. A feltüntetett árak bruttó árak, melyek tartalmazzák az ÁFA-t, de nem tartalmazzák a szállítási költséget. A kiválasztott termékek mellett található “Kosár” gombra kattintva a kiválasztott terméket a kívánt mennyiségben a webáruház virtuális kosarába helyezheti. A kosárba tetszőleges termék helyezhető el.

2.6 A kiválasztott termék(ek) kosárba helyezését követően a kosár tartalma a fejlécben található kosárra kattintva érhető el. Itt módosítható a termékek darabszáma, illetve törölhetőek a kosárban lévő tételek.

2.7 A kosár termékeinek megrendeléséhez a [Tovább a pénztárhoz] gombot megnyomva juthatunk el, ahol vásárolhat mint regisztrált felhasználó, illetve vásárolhat regisztráció nélkül is. Amennyiben már regisztrált rendszerünkbe, úgy elegendő bejelentkeznie, nem kell újra megadni a szállítási adatokat. A fizetés és kiszállítás kiválasztása után a rendszer kiszámítja az aktuális szállítási költséget, amelyek egyértelműen elolvashatóak. A megrendelés utolsó lépésében lehetősége van megjegyzést, további információkat, kéréseket hozzáadni a megrendeléshez. Az adatok természetesen módosíthatóak, az esetleges gépelési hibák a megfelelő mezőre kattintással javíthatóak.
Amennyiben mindent rendben talál a megrendelés során, utolsó lépésként (5. pont, Rendelés összesítése blokkban) a [MEGRENDELÉS] gomb megnyomásával tudja véglegesíteni a megrendelést. Ehhez azonban el kell fogadnia a következőt: „Tudomásul veszem és elfogadom a(z) Vásárlási feltételek-et és a rendeléssel járó fizetési kötelezettséget.” A megrendelés adatait a jobb oldali oszlopban is nyomon tudja követni.

2.8 A megrendelés megtörténtét követően rendszerünk a Vásárló e-mail címére egy elektronikus visszaigazolást küld a megrendelés részletes adataival.

2.9 A vásárlás, a szerződéskötés a megrendelt termékek ellenértékének kifizetésekor jön létre. A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a szállító tulajdonában marad.

2.10 A megrendelt termék(ek), a szállító cégnek való átadását (a csomagfeladás tényét) e-mail-ben közöljük vásárlóinkkal. Futárral történő szállítás esetén, a kiszállítás napján sms-ben értesítést küldünk. Ügyfélszolgálatunk munkatársai készséggel állnak vásárlóink segítségére a megrendelések részleteivel kapcsolatban.

2.11 Amennyiben a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni.

3. Szállítás és fizetési feltételek

A következő országokba szállítunk: Magyarország, Románia, Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország)

Szállítás (Magyarország)

1. Házhozszállítás futárszolgálattal – MPL Futárszolgálat

Csomagját a Magyar Posta futárszolgálat munkatársai szállítják ki Önnek, a megadott szállítási címre, mely lehet akár az otthona, vagy munkahelye is. A kiszállítás hétköznap 8-17 óráig történik. Kétszeri sikertelen kézbesítés esetén a futár értesítőt hagy, és a helyi Postán 5 napig átvehető a csomag.

Kiszállítási idő: 1-2 munkanap

Szállítási díj: 12.000 Ft vásárlási összegig: 1490 Ft, 12.001-tól: ingyenes!

2. MPL Postán maradó csomag

Válasszon egy postát, amelyik útba esik Önnek! Országosan több mint 3500 helyen, így akár a legtávolabbi településen is átveheti csomagját. Megrendelését 5 napig őrzik a Postán, ez időn belül, bármikor átvehető. Célszerű ezt a szállítási módot választani, amennyiben nem tud a Futárszolgálathoz igazodni. Miután a Futárszolgálatnak átadtuk a csomagot, a továbbiakban nem áll módunkban a kiszállítási feltételeken módosítani (pl. fizetési mód).

Kiszállítási idő: 1-2 munkanap

Szállítási díj: 12.000 Ft vásárlási összegig: 1490 Ft, 12.001-tól: ingyenes!

Fontos információ!.

Kérjük a csomagot átvételkor szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Amennyiben megrendeléskor a megjegyzés mezőben a szállítással kapcsolatos információt ad meg, azt a Futárszolgálat felé továbbítjuk (pl. telefonhívást kér). A Futárszolgálat nem cégünk alkalmazottja, így csak a csomag kézbesítéséért felelős, másban nem jogosult eljárni.

MPL ügyfélszolgálat elérhetősége: 06-1-767-8282

web: https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat

Amennyiben a Futárszolgálatnak átadtuk a csomagot, úgy már nem áll módunkban a kiszállítási feltételeken módosítani (pl. fizetési mód-, kiszállítás napjának megváltoztatása).

A szállítást végző futárcég honlapja: Magyar Posta: www.posta.hu

Szállítás (Románia)

A szállítást Romániába az Urgent Cargus futárszolgálat végzi. Kiszállítási idő: 5-6 nap. A megrendelés végösszegét lehetősége van átutalással, vagy utánvétellel kifizetni. Kérjük, hogy megrendelését RON pénznemben adja le Romániai megrendelés esetén!

Szállítási díj: 24 RON. A kiszállítás 230 RON vásárlás felett: ingyenes!

Szállítás (Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország)

A megrendelt csomagot, futárszolgálat szállítja házhoz. A csomag kifizetése előreutalással lehetséges. Kérjük, hogy Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátországba történő megrendelés előtt, váltsa át a bal felül található valutaváltót EUR pénznemre.

Szállítási díj: 2.000 Ft (kb. 6,5 EUR). A kiszállítás 18.000 Ft felett: ingyenes!

Fizetési módok (utánvét és átutalás)

1. Utánvételeles fizetés

A megrendelt termékeket a csomag átvételkor kell kifizetnie a Futárnak. Ezt a fizetési módot Magyarországon és Románián belüli szállításnál választhatja.

Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátországba történő megrendelését átutalásos fizetés esetén tudjuk teljesíteni. 

2. Átutalásos fizetés

A vásárlás összegét, átutalással is kiegyenlítheti. A megrendelt terméke(ke)t az összeg beérkezése után adjuk fel Önnek. Az átutalás közlemény rovatában kérjük tüntesse fel a megrendelés számot, illetve a megrendelő nevét, hogy pontosan be tudjuk azonosítani az átutalást. 

Magyarországon belül történő átutalás esetén, kérjük, hogy a következő bankszámlaszámra utalja a vásárlás végösszegét:

Melius Protect Hungary Kft. OTP Bank: 11737007-21134711

Külföldről történő átutalás esetén kérjük, hogy a következő bankszámlaszámra utalja a megrendelés végösszegét: 

Melius Protect Hungary Kft. IBAN: HU89 11737007 21134711 00000000 – SWIFT kód: OTPVHUHB

4. Az elállás joga, az elállás részletei, jótállás, szavatosság


4.1 Amennyiben az Ügyfél a termék házhoz szállítása illetve átvétele után el kíván a vásárlástól állni, azt az áru átvételét követő 14 naptári napon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló, 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet rendelkezik.

4.2 Az Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor a megrendelt árut átvette. Több termék adásvétele eseten, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, akkor az utoljára szolgáltatott termék átvételének napjától; több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak átvétele napjától gyakorolhatja az ügyfél az elállás jogát. Természetesen az ügyfél a termék megvásárlásától a termék átvétele, kiszállítása előtt is bármikor elállhat, ez irányú szándékát telefonon, e-mailben és írásban jelezheti a szolgáltató, az üzemeltető felé.

4.3 Amennyiben az Ügyfél a vásárlástól el kíván állni, úgy az írásbeli elállási nyilatkozatot elegendő a termék átvételét követő 14 naptári napon belül postán, vagy elektronikus levél formájában megküldeni a szolgáltatónak és az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszaküldeni, vagy átadni a terméket is a webáruház számára.

4.4 Az Ügyfél az elállás jogát egyértelmű nyilatkozat formájában vagy az alábbi nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja:

Elállási nyilatkozatminta

Címzett: Melius Protect Hungary Kft.,  9023 Győr, Attila út 39.
Email: info(kukac)pronrg.hu
Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:
[ Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése ]
Szerződéskötés időpontja /termék átvétel időpontja: [ a megfelelő adat megadandó ]
A fogyasztó neve: [ értelemszerűen kitöltendő ]
A fogyasztó címe: [ értelemszerűen kitöltendő ]
A fogyasztó aláírása: [ kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén aláírandó ]
Kelt: [ értelemszerűen kitöltendő ]

Fontos információ! Kérjük NE küldjön vissza csomagot címzett fizet (azaz bérmentesítés nélküli, vagy portó) szolgáltatással, mert nem áll módunkban átvenni, így a csomag, letétbe kerül a Magyar Postán!

A csomagok tartalmát minden esetben megvizsgáljuk, és sértetlen állapotban visszaküldött csomag esetén, 14 napon belül visszatérítjük a termék árát.

4.5 Az ügyfél elállása esetén a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. Amennyiben az ügyfél, a fogyasztó a jelen fejezetben leírtaknak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni.

A szolgáltató mindaddig visszatarthatja a szerződéstől való elállásból következően visszafizetendő összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. A visszatérítés során a szolgáltató, a webáruház az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha az Ügyfél más fizetési módhoz kifejezetten hozzájárulását adja. A visszatérítés mód alkalmazásából kifolyólag az Ügyfelet semminemű többletköltség nem terheli.

4.6 Elállás esetén a Fogyasztót, az Ügyfelet kizárólag a termék visszaküldésének a közvetlen költsége terheli.

4.7 A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. A vállalkozás követelheti a fenti használatot meghaladó használatból adódó és a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

Figyelem! 4.8 A fogyasztó, az ügyfél nem gyakorolhatja elállási jogát webáruházunkban az alábbi a 45/2014. (II.26.) számú kormányrendeletben definiált esetben:

“e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiénia okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;”

A webáruházban forgalmazott táplálék-kiegészítők, kozmetikai-szépségápolási termékek, emberi szervezettel közvetlenül kapcsolatba kerülő termékek esetében a termék tartalmát védő csomagolás megbontása, a higiénikusan lezárt tartó fedelének felbontása, illetve a tartalom, a tartalom mennyiségének látható módosítása az ügyfél elállási jogát megszüntetheti.

4.8 A termékek megfelelő minőségéért a gyártó garanciát vállal. A megvásárolt termék után minőségi kifogást csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha annak okai egyértelműen a kifogásolt termékre vonatkoznak, külső beavatkozás nélkül. A www.pronrg.hu nem vállalja a felelősséget, amennyiben a gyártó elutasítja a minőségi kifogás ellen tett panaszt. A termék garancia nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra. A garancia nem vonatkozik külső okokból bekövetkezett károkra (pl. baleset, villámcsapás, törés), továbbá nem vonatkozik a termékeken külső károkozásból bekövetkezett rongálódás, illetve a nem megfelelő felhasználás, illetve a termék káros körülmények közötti tárolásának esetére.

5. Egyebek


5.1 A webáruházában való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

5.2 A szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a vásárló felelős a webáruházához való kapcsolódásáért és a www.pronrg.hu áruház weboldalán történő vásárlásért. Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis maior esetén. Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák az www.pronrg.hu akadálytalan működését és a weboldalon történő vásárlást, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Interneten küldött és fogadott adat elveszik. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

5.3 Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt szabályokat, akkor az üzemeltető szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a vevő megrendelését és visszautasíthatja vásárlási szándékát.

5.4 Az www.pronrg.hu ezúton tájékoztatja vevőit, hogy adataikat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adataikat harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor harmadik fél a www.pronrg.hu webáruház alvállalkozójaként közreműködik. Az alvállalkozók a webáruház által átadott személyes adatokat a megrendelés zökkenőmentes lebonyolíthatóságán és a megrendelés bizonyíthatóságán túl semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további jogi, vagy természetes személyeknek átadni. Az adatok kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi Törvénynek, a webáruház Adatvédelmi elveinek megfelelően jár el webáruház üzemeltetője.

5.5 A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék.

5.6 A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

Adattovábbítási nyilatkozat

ADATTOVÁBBÍTÁSI NYILATKOZAT

Tudomásul veszem, hogy a Melius Protect Hungary Kft, 9023, Győr Attila u. 39. székhelyű adatkezelő által a www.pronrg.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, email cím, telefonszám, számlázási adatok, szállítási adatok. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi Nyilatkozat

GDPR ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

(regisztrált felhasználók, vásárlók részére)

Melius Protect Hungary Kft

https://www.pronrg.hu

természetes személyek személyes adatinak kezelésére vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztatója

Adatkezelő neve: Melius Protect Hungary Kft

Verziószám: 2

E szabályzat hatálya kiterjed a szervezet tisztségviselőire, alkalmazottjaira és a szervezet adatvédelmi tisztviselőjére. Visszavonásig érvényes, esetleges módosítása esetén a verziószám feltűntetésével a cég által rendszeresített, erre szolgáló felületeken haladéktalanul közzéteendő.

Érvényes: 2019. január 1.

1. fejezet
Általános adatkezelési tájékoztató

1.1 Az Adatvédelmi Tájékoztató célja

A Melius Protect Hungary Kft 9111 Tényő, Győri út 44. (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban és a hatályos nemzeti és nemzetközi jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

A Melius Protect Hungary Kft adatkezelésivel kapcsolatosan felmerülő, hatályos adatvédelmi tájékoztató folyamatosan elérhetők a  https://www.pronrg.hu címen. A fentieken kívül jelen Adatvédelmi Tájékoztató a vevőkkel, illetve a potenciális vevőkkel kapcsolatot tartó munkatársak rendelkezésére áll annak érdekében, hogy az érintettek tájékoztatásra kerüljenek jogaik tekintetében, illetve hogy esetleges kérdéseik megválaszolásra kerüljenek.

A Melius Protect Hungary Kft fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változást követően az új tartalmú tájékoztató a hatálybalépést követően haladéktalanul közzétételre kerül az előzőekben megadott elérhetőségeken.A Melius Protect Hungary Kft elkötelezett ügyfele és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Melius Protect Hungary Kft a személyes adatokat bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, ami az adatok biztonságát garantálja. Mindezek mellett a cég tudatosan alkalmazza az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) konkrét szabályait és alapelveit, kiemelten az adatminimalizálás elvét – a cég minden egyes adatkezelése tekintetében csak és kizárólag olyan személyes adatokat kezel, gyűjt, tárol, melyek kezeléséhez megfelelő jogalappal rendelkezik és amelyek tevékenységéhez feltétlenül szükségesek. 1.2 Az adatkezeléssel kapcsolatos általános információk Az adatkezelés céljainál “adatkezelő”-ként megjelölt személy (aki, vagy amely önállóan vagy többes adatkezelés esetén másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajttatja) (továbbiakban: adatkezelő) személyes adatot kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezel. Az adatkezelés minden szakaszában megfelel az adatkezelés céljának.

Az adatkezelő a személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az adatkezelő az eltérő céllal kezelt adatokat külön-külön (adatkezelésként kezelve) tartja nyilván és vezeti be az adatvédelmi nyilvántartásba, valamint ad róla tájékoztatást jelent Adatkezelési Tájékoztató “Adatkezelési célok” fejezetében.

Az adatkezelő az adatkezelés során biztosítja az adatok pontosságát, teljességét és ha az adott adatkezelés céljára tekintettel szükséges naprakészségét, továbbá biztosítja, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

1.3 Adatfeldolgozókkal kapcsolatos általános információk

Az adatkezelő egyes adatkezelési műveletek elvégzéshez (mint például a tárhelyszolgáltató szerverén történő adatok tárolásához) adatfeldolgozókat vesz igénybe. Az adatfeldolgozónak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit az adatkezelő határozza meg. Az adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hoz, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag az adatkezelő rendelkezései szerint dolgozza fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végez, továbbá a személyes adatokat az adatkezelő rendelkezései szerint tárolja és őrzi meg. Az adatfeldolgozásra vonatkozó szerződést az adatkezelő és adatfeldolgozó(i) írásba foglalták. Az adatkezelő adatfeldolgozással nem bízott meg olyan szervezet, amely a feldolgozandó személyes adatok saját üzleti tevékenysége során történő felhasználásában érdekelt. Az adatkezelő által adott utasítások jogszerűségéért az adatkezelő felel. Az igénybe vett adatfeldolgozók adataira és tevékenységére vonatkozó részletek az adatkezelési céloknál kerültek feltüntetésre.

2. fejezet
Az adatkezelő adatai

2.1 Az adatkezelő adatai

   
Név: Melius Protect Hungary Kft
Székhely címe:  9111 Tényő, Győri út 44.
Levelezési cím:  9023 Győr, Attila út 39.
Cégjegyzékszám: 08-09-022676
Adószám: 23587809208

2.2 DPO – Adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei

Amennyiben az adatvédelem, adatkezelés, adatok tárolása, vagy más, személyes adataival kapcsolatos kérdése van társaságunk felé, az alábbi elérhetőségen tud velünk kapcsolatba lépni. Adatvédelmi tisztviselőnk szívesen áll a rendelkezésére.

   
Adatvédelmi tisztviselőnk neve: Dr. Lórodi László 
Levelezési címe: 9023 Győr, Attila u. 39
E-mail címe: dpo@reeconsulting.eu

3.fejezet
Az adatkezelési célok, a célok tekintetében kezelt személyes adatok köre külön-külön meghatározva

1. számú cél – Web Shop üzemeltetése

1.) Az Adatkezelő adatai (Vállalkozás/ vállalkozó adatai)
Név (cégnév): Melius Protect Hungary Kft
Képviselő (neve): Sali Dániel ügyvezető
E-mail cím: info@pronrg.hu
Adatkezelő adószáma: 23587809-2-08
Nyilvántartási szám (cégjegyzékszám): 08-09-022676
Székhely címe: 9111 Tényő, Győri u. 44.

2.) Tényleges adatkezelés címe vagy webhelye: 9111 Tényő, Győri u. 44. valamint 9023 Győr, Attila út 39.

3.) Az adatkezelés célja: webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezelése

4.) Adatkezelés céljának leírása: információs társadalom kihívásainak megfelelő, azzal összefüggő értékesítési és információs, a potenciális vevők érdeklődők tájékoztatására irányuló szolgáltatás nyújtása valamint a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása.

5.) Adatkezelés jogalapja: Szerződés teljesítése. Törvény rendelkezése alapján az érintett hozzájárulása nélküli adatkezelés tekintetében az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése, illetve a számviteli bizonylatok tárolása esetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

6.) Az adatkezelő által kezelt személyes adatok

Az érintettekre vonatkozó adatok:
Az érintettekre vonatkozó adatok: vezetéknév, keresztnév, értesítési telefonszám, E-mail cím, számlázási cím (számlázási név, ország, irányítószám, város, utca, házszám), szállítási cím (név, ország, irányítószám, város, utca, házszám).

Az érintett által megadott adatok mindegyike elengedhetetlenül szükséges az adatkezelés megkezdéséhez, mely adatokat az adatkezelő jogszabály alapján, az érintett hozzájárulása nélkül kezelheti, tekintve, hogy ezen adatok a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek.

7.) Az adatok kezelésének időtartama: A szerződés elmaradása esetén az adatok – egyéb jogalap fennállta hiányában – azonnal a helyreállítás lehetősége nélkül törlésre kerülnek. Amennyiben a szerződés létrejön, úgy az adatkezelés annak teljesítéséig – a teljesítésről való meggyőződés időpontjáig – történik, ezt követően – egyéb jogalap fennállta hiányában – 5 munkanapon belül helyreállítás lehetősége nélkül törlésre kerülnek. A számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

8.) Az adatok forrása: Közvetlenül az érintett.

9.) Érintettek köre: a weboldalon megvásárolható árut megrendelő természetes személyek

10.) Az adatok megismerésére jogosult személyek köre: A cég azon alkalmazottai, akik a teljesítésnek azon részében szükség szerint részt vesznek, melyhez a személyes adatok ismerete feltétlenül szükséges. Ezen felül a cég vezető tisztségviselői.

11.) Adattovábbítás
Jelen célú adatkezelés során kezelt adatokról az Adatvédelmi Tájékoztató “Adattovábbítások” fejezetében megtalálható adatkezelők részére kerülnek továbbításra.

2. számú cél: Hírlevelek kiküldése

1.) Az Adatkezelő adatai (Vállalkozás/ vállalkozó adatai)
Név (cégnév): Melius Protect Hungary Kft
Képviselő (neve): Sali Dániel ügyvezető
E-mail cím: info@pronrg.hu
Adatkezelő adószáma: 23587809-2-08
Nyilvántartási szám (cégjegyzékszám): 08-09-022676
Székhely címe: 9111 Tényő, Győri u. 44.

2.) Tényleges adatkezelés címe vagy webhelye:  https://www.pronrg.hu

3.) Az adatkezelés célja: Hírlevelek rendszeres továbbítása az erre vonatkozó hozzájárulásukat megadó érintettek számára.

Adatkezelés céljának leírása: Gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése a hírlevélre feliratkozók részére.

4.) Adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása – 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) pontja.

5.) Az adatkezelő által kezelt személyes adatok

Az érintettekre vonatkozó személyes adatok: név, e-mail cím

6.) Az adatok kezelésének időtartama: a weboldal megszűnésekor vagy hírlevél-leiratkozáskor azonnal automatikusan, vagy az érintett kérésére a kérelem beérkezésétől számított 10 munkanapon belül.

7.) Az adatok forrása: Közvetlenül az érintettől felvett

8.) Érintettek köre: a hírlevélre feliratkozó természetes személyek

9.) Az adatok megismerésére jogosult személyek köre: A cég azon alkalmazottai, akik a teljesítésnek azon részében szükség szerint részt vesznek, melyhez a személyes adatok ismerete feltétlenül szükséges. Ezen felül a cég vezető tisztségviselői.

10.) Adattovábbítás
Jelen célú adatkezelés során kezelt adatokról az Adatvédelmi Tájékoztató “Adattovábbítások” fejezetében megtalálható adatkezelők részére kerülnek továbbításra.

3. számú cél: Telemarketing

1.) Az Adatkezelő adatai (Vállalkozás/ vállalkozó adatai)
Név (cégnév): Melius Protect Hungary Kft
Képviselő (neve): Sali Dániel ügyvezető
E-mail cím: info@pronrg.hu
Adatkezelő adószáma: 23587809-2-08
Nyilvántartási szám (cégjegyzékszám): 08-09-022676
Székhely címe: 9111 Tényő, Győri u. 44.

2.) Tényleges adatkezelés címe vagy webhelye: 9111 Tényő, Győri u. 44. valamint 9023 Győr, Attila út 39.

3.) Az adatkezelés célja: Telemarketing tevékenység

Adatkezelés céljának leírása: Marketing tartalmú információ nyújtása a további termékről vagy szolgáltatásról, akciókról, rendezvényről, egyéb eseményről.

4.) Adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása – 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) pontja.

5.) Az adatkezelő által kezelt személyes adatok

Az érintettekre vonatkozó adatok: név, telefonszám

6.) Az adatok kezelésének időtartama: a weboldal megszűnésekor vagy hírlevél-leiratkozáskor azonnal, vagy az érintett kérésére a kérelem beérkezésétől számított 10 munkanapon belül.

7.) Az adatok forrása: Közvetlenül az érintettől felvett

8.) Érintettek köre: a hírlevélre feliratkozó természetes személyek

9.) Az adatok megismerésére jogosult személyek köre: A cég azon alkalmazottai, akik a teljesítésnek azon részében szükség szerint részt vesznek, melyhez a személyes adatok ismerete feltétlenül szükséges. Ezen felül a cég vezető tisztségviselői.

10.) Adattovábbítás
Jelen célú adatkezelés során kezelt adatokról az Adatvédelmi Tájékoztató “Adattovábbítások” fejezetében megtalálható adatkezelők részére kerülnek továbbításra.

11.) A telefonhívások rögzítése

Az adatkezelés leírása: Az Adatkezelő az érintettekkel folytatott telefonbeszélgetéseket rögzíti. A rögzített beszélgetések utóbb visszahallgathatók, felhasználhatók, az érintettek számára is.

Az adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása. Az érintett a hívás kezdeményezésével hozzájárul a rögzítéshez, figyelemmel arra, hogy a rögzítésről előzetesen tájékoztatást kap. Amennyiben az érintett a rögzítéshez nem járul hozzá, lehetősége van más módon történő kapcsolatfelvételre (levél, e-mail, személyes kapcsolatfelvétel). Az Adatkezelő által üzemeltetett telefonos ügyfélszolgálathoz bejövő hívások esetében az adatkezelés jogalapja az Fgytv. 17/B. § (3) bekezdése.

A fentieken túlmenően, amennyiben az érintett és az Adatkezelő között a hívás révén jogviszony jön létre, vagy a felek jognyilatkozatot tesznek, az adatkezelés jogalapja a telefonhívással létrejött szerződés teljesítése, a szerződés megkötése érdekében kezdeményezett lépések megtétele.

Az adatkezelés célja: Az adatkezelés célja a panaszok kezelése, a fogyasztóvédelem, amely célok elérése a rögzített hívások utólagos felhasználhatóságával valósul meg. Az Adatkezelő a felhasználást az érintett számára is biztosítja.

Kezelt adatok köre: A rögzített hangfelvétel, illetve a rögzítés időpontja és a kapcsolódó hívószámok.

Adatkezelés időtartama: Az Adatkezelő a beérkező és kimenő hívások felvételeit az Fgytv. 17/B. § (3) bek. alapján öt évig megőrzi panaszkezelés esetén. Mivel sok esetben a hívások nem szétválaszthatóak típusonként, így az ügyfelek érdekeit figyelembe véve, ugyanezt a megőrzési időt alkalmazzuk minden egyéb hívás esetén is.

4. számú cél: Promóciókhoz kapcsolódó adatkezelések

1.) Az Adatkezelő adatai (Vállalkozás/ vállalkozó adatai)
Név (cégnév): Melius Protect Hungary Kft
Képviselő (neve): Sali Dániel ügyvezető
E-mail cím: info@pronrg.hu
Adatkezelő adószáma: 23587809-2-08
Nyilvántartási szám (cégjegyzékszám): 08-09-022676
Székhely címe: 9111 Tényő, Győri u. 44.

2.) Tényleges adatkezelés címe vagy webhelye: 9111 Tényő, Győri u. 44. valamint 9023 Győr, Attila út 39.

3.) Az adatkezelés célja: Termékek, szolgáltatások promótálása 

Az adatkezelés céljának leírása: Az Adatkezelő rendszeresen folytat promóciókat, amelyek célja a reklámozás, ennek során a potenciális ügyfelek felkutatása, és velük kapcsolat létesítése. Ennek érdekében – elsősorban olyan fesztiválokon, eseményeken (pl. kapolcsi Művészetek Völgye, tihanyi Levendula Fesztivál, Velemi Gesztenyenapok, stb.) melyeken résztvevő személyek várhatólag érdeklődnek termékeink iránt  A promóciók során az Adatkezelő személyes adatokat is gyűjthet (pl. formanyomtatványok útján). Az adatkezelés célja a reklámozás, az érintettek adatainak rögzítése későbbi kapcsolatfelvétel céljából. Az írásban rögzített személyes adatok a cég alkalmazottai által digitálisan rögzítésre kerülnek

4.) Az adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása. Az érintett az adatai megadásával hozzájárul adatai kezeléséhez. Erről az Adatkezelő az érintetteket minden esetben tájékoztatja.

5.) Az Adatkezelő által kezelt személyes adatok: Az érintett által megadott adatok kerülnek rögzítésre, melyek az érintett neve, e-mail címe, telefonszáma.

6.) Adatkezelés időtartama: Az Adatkezelő törli az adatokat, ha az adatkezelés célja megszűnt. Figyelemmel arra, hogy az Adatkezelő szolgáltatásait folyamatosan nyújtja, az adatkezelésnek nincs meghatározott időtartama. Az Adatkezelő minden esetben törli az adatokat, ha az érintett azt kéri, és az adatok kezelésére más jogalap nincs.

7.) Az adatok forrása: Közvetlenül az érintettől felvett személyes adatok kerülnek rögzítésre

8.) Érintettek köre: a promóció során elért és ott személyes adataikat a fenti célokból önkéntesen megadó természetes személyek

9.) Az adatok megismerésére jogosult személyek köre: A cég azon alkalmazottai, akik a teljesítésnek azon részében szükség szerint részt vesznek, melyhez a személyes adatok ismerete feltétlenül szükséges. Ezen felül a cég vezető tisztségviselői.

10.) Adattovábbítás
Jelen célú adatkezelés során kezelt adatokról az Adatvédelmi Tájékoztató “Adattovábbítások” fejezetében megtalálható adatkezelők részére kerülnek továbbításra.

4. fejezet
Az adatkezelő egyedi adatkezelése

Szervezetünk egyedi adatkezeléseket kizárólag jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak szerint folytat, melyekről a tájékoztató megfelelő pontjaiban szereplő információk szolgálnak tájékoztatásul.

5. fejezet
Az adatkezelő adattovábbítása(i) / Adatfeldolgozók

Az adatkezelő a szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítése érdekében az alábbi partnereknek (külsős szolgáltatók, mint szállító, számlázási szolgáltató vagy bank) továbbít személyes adatot feldolgozás céljából. Vállalkozásunk minden adatfeldolgozóval szerződést kötött, melyben külön rész foglalkozik az adatok megfelelő védelmére vonatkozóan.

5.1 Adatfeldolgozók

Vállalkozásunk az alábbi adatfeldolgozókhoz (partnerekhez, beszállítókhoz) továbbít személyes adatot:

5.1.1 Hírlevelezés

A Hírlevélszolgáltató adatai: Clientfactory Kft.

Amazon hírlevélküldő rendszer
Az adatfeldolgozó adatkezeléssel összefüggő tevékenysége: Hírlevélküldő rendszer szolgáltatás
Az adatfeldolgozó címe: 1022 Budapest Alvinci út 54. A ép. fszt.1.
E-mail cím: kovball@gmail.com
Adatfeldolgozás helye (webhely vagy cím): 1022 Budapest Alvinci út 54. A ép. fszt.1.
Weboldal:  www.ugyfelgyar.hu
Adattovábbítás jogalapja: Szerződés teljesítése

5.1.2 Call-Center szolgáltató

A szolgáltató adatai: ADERTIS Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft.

Az adatfeldolgozó adatkezeléssel összefüggő tevékenysége: Call-center szolgáltatás
Az adatfeldolgozó címe: 1133 Budapest, Gogol u. 13.
E-mail cím: info@adertis.hu
Adatfeldolgozás helye (webhely vagy cím): 1133 Budapest, Gogol u. 13.
Weboldal:  www.adertis.hu
Adattovábbítás jogalapja: Szerződés teljesítése

5.1.3 Szállítás

Áruszállítás (Magyar Posta)
Adatfeldolgozó neve: Magyar Posta Zrt.
Az adatfeldolgozó adatkezeléssel összefüggő tevékenysége: Áruszállítás
Az adatfeldolgozó címe: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Telefonszám: 40/464-646; 1/767-8200
E-mail cím: ugyfelszolgalat@posta.hu
Adatfeldolgozás helye (webhely vagy cím): 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Adatfeldolgozási technológia: információs rendszerrel
Adattovábbítás jogalapja: Szerződés teljesítése

A Magyar Posta közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során a vevő nevét, címét a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

5.1.4 Informatikai szolgáltató

A szolgáltató adatai: ADERTIS Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft.

Az adatfeldolgozó adatkezeléssel összefüggő tevékenysége: Informatikai szolgáltatások

Az adatfeldolgozó címe: 1133 Budapest, Gogol u. 13.

E-mail cím:. info@adertis.hu

Adatfeldolgozás helye (webhely vagy cím): 1133 Budapest, Gogol u. 13.

Weboldal:  www.adertis.hu
Adattovábbítás jogalapja: Szerződés teljesítése

5.1.5 Könyvelési szolgáltató

A szolgáltató adatai: Womi Kft.

Az adatfeldolgozó adatkezeléssel összefüggő tevékenysége: könyvelési szolgáltatás

Az adatfeldolgozó címe: 6783 Ásotthalom, Radnóti u. 4

E-mail cím:. womi@t-online.hu

Adatfeldolgozás helye (webhely vagy cím): 6783 Ásotthalom, Radnóti u. 4

Weboldal:  –
Adattovábbítás jogalapja: Szerződés teljesítése

5.2 Adattovábbítás harmadik fél számára (EU-n belül)

Szervezetünk nem továbbít harmadik fél részére adatot.

5.3 Adattovábbítás harmadik fél számára (EU-n kívülre)

Szervezetünk nem továbbít harmadik fél részére adatot.

6. fejezet
Cookie-k (Sütik)

6.1 A sütik feladata

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
  • megkönnyítik a weboldal használatát;
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

6.2 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az Melius Protect Hungary Kft weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

6.3 Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

Mint azt a fentiekben is említettük, a Melius Protect Kft weboldalának használata során a felhasználói élmény fokozása, a Szolgáltatásokban rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében különféle cookie-k (pl. egy munkamenetre szóló vagy tartós böngésző cookie, flash cookie, stb.) elhelyezésére kerülhet sor. A cookie kis adatcsomag, amely a kiszolgáló által meghatározott információtartalmat gyűjti, illetve tárolja.

A Melius Protect Kft hibakereséshez, a visszaélések megakadályozása, a szolgáltatás teljesítése és működésének ellenőrzése érdekében és statisztikai célból jogos érdek alapján folyamatosan naplózza és 30 napot követően törli a következő adatokat:

IP cím, dátum és időpont, böngésző, operációs rendszer, látogatott oldal.

A Melius Protect Kft által a végfelhasználói készülékén elhelyezett munkamenetre szóló cookie a böngésző bezárásával törlődik. A Melius Protect Kft által a Kapcsolattartó végfelhasználói készülékén tartósan elhelyezett böngésző cookie a készülék merevlemezére kerül, és az internetes böngésző bezárása után is megmarad a cookie manuális törléséig, illetve a cookie meghatározott időtartamának lejártáig. A Melius Protect Kft által a Kapcsolattartó végfelhasználói készülékén elhelyezett böngésző cookie-k bármikor törölhetők a készülékről, a böngésző megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig visszautasítható a cookie-k használata, ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy a Kapcsolattartó nem fogja tudni kihasználni az adott Szolgáltatás összes funkcióját. Minden egyes böngészőben illetve végfelhasználói készüléken külön-külön szükséges a letiltást végrehajtani. A cookie-k kezelésére általában a böngészők eszközök/beállítások menüjében az adatvédelem beállításai alatt van lehetőség. A Melius Protect Kft által a Kapcsolattartó véghasználói készülékén elhelyezett flash cookie a készülék merevlemezére kerül és annak törléséig vagy a flash plug-in kitiltásáig gyűjt adatokat. A flash cookie végleges törléséről az alábbi oldalakon olvashat bővebben: http://javascriptprog.hu/2011/02/28/flash-cookie-1-resz-megosztott-helyi-objektum/ (magyar nyelven), http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html (angol nyelven).

A Melius Protect Kft weboldalának működéséhez a Google Inc. külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló társaság Google Analytics, Google AdSense és Google AdMob szolgáltatását vesz igénybe. A Google Analitycs cookie-kat használ abból a célból, hogy segítse az adott honlap használatának elemzését. A Google AdSense és AdMob cookie-t helyez el és web beacont (web jelző) használ információgyűjtés céljából. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Kapcsolattartó IP-címét) a Google Inc. egyesült államokbeli szerverein tárolja. A Google Inc. átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google Inc. a Google AdSense és a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Kapcsolattartók készülékén, amelyek a látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a Kapcsolattartói magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a honlaplátogató azonosítását egyéb weboldalakon is. A Google Inc. „Adatvédelmi irányelvei” a http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ honlapon érhető el. A Google Inc. weboldalán a Google Inc. adatokkal kapcsolatos tevékenységéről és a cookie-k letiltásáról, a hirdetések személyre szabásáról további hasznos információk találhatóak: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/ads/.

7. fejezet

Az érintett jogai

7.1 Tájékoztatáshoz való jog

A Melius Protect Hungary Kft. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

A Melius Protect Hungary Kft Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatója a következő linken érthető el:  https://www.pronrg.hu/gdpr-adatvedelmi-tajekoztato/

7.2 Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett (mint bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy)(továbbiakban : érintett ) kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá az érintett személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az adatkezelő felé intézett kérelem útján történő információszerzésen kívül az érintett a személyes adatait érintő adatkezelésekről az adatvédelmi nyilvántartásból is tájékozódhat. Az adatvédelmi nyilvántartás nyilvános, abba bárki betekinthet, az abban foglaltakról feljegyzést készíthet.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

Az adatkezelő felé intézett adathozzáférési kérelem benyújtására az alábbi elérhetőségek bármelyikén lehetséges:

Link (URL):  https://www.pronrg.hu /kapcsolat/
E-mail cím: info@pronrg.hu
Postai levelezés során: 9023 Győr, Attila út 39..

7.3 Helyesbítés joga – Kérelmezheti személyes adatainak helyesbítését

Az adatkezelő az érintett kérésre alapján megvizsgálja a helyesbítési kérelemben szereplő személyes adatot, hogy az valóban nem felel e meg a valóságnak. Amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

Az adatkezelő felé intézett személyes adatok helyesbítéséhez való kérelem benyújtására az alábbi elérhetőségek bármelyikén lehetséges:

Link (URL):  https://www.pronrg.hu/kapcsolat/
E-mail cím: info@pronrg.hu
Postai levelezés során: 9023 Győr, Attila út 39.

7.4 Törléshez való jog – Kérelmezheti személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését

Az adatkezelő az érintett kérelme alapján elvégzi a kérelemben szereplő személyes adatok törlését vagy zárolását. Az adatok törlése során az adatkezelő a személyes adatokat felismerhetetlenné teszi oly módon, hogy a helyreállítása többé nem lehetséges.

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az érintett kérése alapján történő adattörlésen felül az adatkezelő törli a személyes adatot, ha

a) annak kezelése jogellenes;

b) az hiányos vagy téves  és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
c) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
d) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges:

a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

b) a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

c) a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján;

d) vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az Adatkezelő a személyes adatok törlését, haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül teljesíti. Az adatkezelő a törlésről értesíti az érintettet, továbbá mindazokat, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Az adatkezelő felé intézett személyes adatok törléséhez való kérelem benyújtására az alábbi elérhetőségek bármelyikén lehetséges:

Link (URL):  https://www.pronrg.hu/kapcsolat/
E-mail cím: info@pronrg.hu
Postai levelezés során: 9023 Győr, Attila út 39.

7.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog – Az érintett kérelmezheti személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – korlátozását

Az adatkezelő törlés helyett zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. Az adatok zárolása során az adatkezelő a személyes adatokat azonosító jelzéssel látja el további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából.

Az adatkezelő akkor korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az Adatkezelő a személyes adatok zárolását, haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül teljesíti. Az adatkezelő, a zárolásról, értesíti az érintettet, továbbá mindazokat, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Az adatkezelő felé intézett személyes adatok korlátozásához való kérelem benyújtására az alábbi elérhetőségek bármelyikén lehetséges:

Link (URL):  https://www.pronrg.hu/kapcsolat/
E-mail cím: info@pronrg.hu
Postai levelezés során: 9023 Győr, Attila út 39.

7.6 Adathordozáshoz való joga

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Az adatkezelő felé intézett személyes adatok hordozhatóságával való kérelem benyújtására az alábbi elérhetőségek bármelyikén lehetséges:

Link (URL):  https://www.pronrg.hu/kapcsolat/
E-mail cím: info@pronrg.hu
Postai levelezés során: 9023 Győr, Attila út 39.

7.7 Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az adatkezelő felé intézett kérelem benyújtására illetve az automata adatfeldolgozással kapcsolatos álláspont kifejtésére az alábbi elérhetőségek bármelyikén lehetséges:

Link (URL):  https://www.pronrg.hu/kapcsolat/
E-mail cím: info@pronrg.hu
Postai levelezés során: 9023 Győr, Attila út 39.

A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg. A költségtérítés mértékét a felek között létrejött szerződés is rögzítheti. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 15 napon belül írásban tájékoztatja az érintettet kérelmének tárgyával kapcsolatban vagy a kérelem elutasításáról.

7.8 Tiltakozás joga – Tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen

Az érintett nyilatkozat formájában  az alábbi esetekben tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen:

a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvéleménykutatás
c) vagy tudományos kutatás céljára történik.

A tiltakozó nyilatkozat olyan nyilatkozat, amelyben az érintett kifogásolja személyes adatának vagy adatainak kezelését, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adat törlését kéri.

Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Az adatkezelő az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, vagy a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Amennyiben tiltakozni szeretne a személyes adatainak kezelése ellen, az adatkezelő felé az alábbi elérhetőségek bármelyikén lehetséges:

Link (URL):  https://www.pronrg.hu/kapcsolat/
E-mail cím: info@pronrg.hu
Postai levelezés során: 9023 Győr, Attila út 39.

7.9 Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

Amennyiben szeretné visszavonni a hozzájárulását, a személyes adatainak kezeléséhez azt az adatkezelő felé az alábbi elérhetőségek bármelyikén lehetséges:

Link (URL):  https://www.pronrg.hu/kapcsolat/
E-mail cím: info@pronrg.hu
Postai levelezés során: 9023 Győr, Attila út 39.

8. fejezet
Az érintett jogérvényesítési lehetőségei

8.1 Első körben az adatkezelőnél éljen kérelmével, panaszával

Abban, Ön, mint érintett úgy gondolja, hogy adatkezelő a személyes adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével megsértette személyiségi jogát, javasoljuk, hogy panaszával első körön az adatkezelőhöz forduljon.

A panaszát az adatkezelő az alábbi elérhetőségein fogadja:

Link (URL):  https://www.pronrg.hu/kapcsolat/
E-mail cím: info@pronrg.hu
Postai levelezés során: 9023 Győr, Attila út 39.

Az adatkezelő a hozzá beérkezett panaszokat a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül írásban megválaszolja. Amennyiben az adatkezelő válasza nem érkezik meg önhöz ezen határidőn belül, vagy a válasz megérkezik, de azzal nem ért egyet, úgy fordulhat az adatkezelések kapcsán eljáró hatósághoz.

8.2 Másod sorban forduljon a Hatósághoz

Abban az esetben, ha a személyes adatainak kezelése kapcsán keletkező panaszával az adatkezelőt már megkereste, de a rá – jogszabály szerint – meghatározott időn belül nem válaszolt önnek, vagy válaszolt, de válaszával ön nem ért egyet, panasszal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH).

A NAIH elérhetősége:
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 0613911400
Fax: 0613911410

8.3 Végső esetben forduljon Bírósághoz

Az érintett az adatátvevő az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat:

  • jogainak megsértése esetén, valamint
  • ha az érintett az adatkezelőnek a tiltakozási kérelem alapján meghozott döntésével nem ért egyet, illetve,
  • ha az adatkezelő a tiltakozási kérelem benyújtásától számított legfeljebb 15 napos határidőt elmulasztja (a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül),
  • ha a helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén (a kérelem kézhezvételét követő 25 nap után), ha, az érintett az adatkezelő a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait nem fogadja el,
  • ha az adatkezelő megtagadja az érintett adatkezelő kérelmét az általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá az érintett személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről, bírósághoz fordulhat.

A per során azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

9. fejezet
Adatvédelem

9.1 Adatvédelmi incidens

Az adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Az adatvédelmi incidens megfelelő és kellő idejű intézkedés hiányában fizikai, vagyoni vagy nem vagyoni károkat okozhat a természetes személyeknek, többek között a személyes adataik feletti rendelkezés elvesztését vagy a jogaik korlátozását, a hátrányos megkülönböztetést, a személyazonosság-lopást vagy a személyazonossággal való visszaélést.

Az adatvédelmi incidenst indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb 72 órán belül be kell jelenteni az illetékes felügyeleti hatóságnál, kivéve, ha az elszámoltathatóság elvével összhangban bizonyítani lehet, hogy az adatvédelmi incidens valószínűleg nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

Az érintett személyt késedelem nélkül tájékoztatni kell, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személy jogaira és szabadságára nézve, annak érdekében, hogy megtehesse a szükséges óvintézkedéseket.

9.2 Általános adatvédelmi szabályozások

Az adatkezelő az adatkezelési műveleteket úgy tervezte meg és hajtja végre, hogy az, az Info tv. és az adatkezelésre vonatkozó más szabályok alkalmazása során biztosítja az érintettek magánszférájának védelmét, így:

  • Az adatkezelő (illetve az általa megbízott az adatfeldolgozó) gondoskodik az adatok biztonságáról, továbbá megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakította azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., valamint az egyéb adat és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
  • Az adatkezelő megfelelő intézkedéseket tett különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
  • A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok közvetlenül ne legyenek összekapcsolva és az érintetthez rendelve.
  • Az adatkezelő és az adatfeldolgozó(k) az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel vannak a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt választották, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve azon eseteket, amikor ez aránytalan nehézséget

10. fejezet
Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Melius Protect Hungary Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

11. fejezet
Adatvédelmi kisokos
(meghatározások)

  • GDPR (General Data Protection Regulation) az Európai Unió új Adatvédelmi Rendelete
  • érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve -azonosítható természetes személy;
  • személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  • hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
  • tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
  • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajttatja;
  • adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS minta, íriszkép) rögzítése is;
  • adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;
  • adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  • adatzárolás: az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának, átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának vagy összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő lehetetlenné tétele;
  • adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől;
  • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő megbízást is – személyes adatok feldolgozását végzi;
  • harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely, vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
  • adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés;
  • adatbiztonság: a személyes adatok jogosulatlan kezelése, így különösen megszerzése, feldolgozása, megváltoztatása és megsemmisítése elleni szervezési, technikai megoldások, valamint eljárási szabályok összessége; az adatkezelés azon állapota, amelyben a kockázati tényezőket – és ezáltal a fenyegetettséget – a szervezési, műszaki megoldások és intézkedések a minimálisra csökkentik;